Carbonissimo saxofonhalser

CARBONISSIMO er et dynamisk og innovativt foretak med fokus på tilbehør til saksofon og klarinett laget av karbonfiber.

Siden 2014 har CARBONISSIMO utviklet tilbehør av karbonfiber med god hjelp fra flere internasjonalt anerkjente artister gjennom utallige testøkter. CARBONISSIMOs produkter tar sikte på å forbedre musikernes mest grunnleggende krav.

Menneskene bak CARBONISSIMO er Jorge Marqués, en ingeniør med lang industriell bakgrunn som instrumenteringstekniker med spesialisering innenfor akustikk. Jorge har vært med som designer, utvikler og produsent av helt fra begynnelsen, og har kontinuerlig forbedret produktene basert på tilbakemeldingene fra de forskjellige samarbeidspartnerne. Hans motto er: "alt kan (og bør) forbedres".

I samarbeid med Joan Martí-Frasquier, en internasjonal barytonsaksofonsolist, har CARBONISSIMO også utviklet halser til barytonsaxofon for å kunne spille det klassiske- og samtidsrepertoaret i både store ensembler, i kammermusikk og som solist.

Karbonfiber er et ekstremt lett og motstandsdyktig materiale, som på grunn av lavere tetthet (1,6 gr/cm³), sammenliknet med messing (8,6 g/cm³), kobber (8,9 g/cm³), sølv (10,5 g/cm³) ) eller gull (19,3 g/cm3), genererer mindre egenresonans. Karbonfibermaterialet har også an betydelig lavere luftmotstand.

CARBONISSIMOs ligaturer og halser produserer en særdeles varm og flytende lyd, en glimrende respons, og en forbedret artikulasjon. Produktene gir en god homogenitet gjennom alle registre og en meget god stabilitet ved ekstrem dynamikk.

CARBONISSIMOs pærestykker til klarinett er laget av karbonfiber blandet med grenadillatre.
Pærestykkene er lettspilte og gir god respons, enkel staccato og gir forbedret stabilitet ved ekstrem dynamikk. De gir også en god homogenitet gjennom alle registre.